01 september 2019

Van Doorn naar Maarn

Roos en ik hebben ons voorgenomen om net als enkele jaren geleden een NIVON-wandelpad af te gaan lopen in etappes. Niet zo fanatiek als ik twee jaar geleden het Pieterpad heb gedaan; keurig alle delen op volgorde, maar gewoon in de volgorde die een beetje uitkomt.
Op mijn voorstel is de keuze op het Trekvogelpad gevallen; loopt van Bergen aan Zee naar Enschede, iets van ruim 400 km. We hebben afgesproken dat ik rustig in m'n eentje verre etappes kan gaan lopen die minder interessant lijken.
Maar vandaag werd het Doorn-Maarn, een korte etappe, die we verlengden door nog een stukje verder te lopen richting Austerlitz en weer terug. Het was heerlijk wandelweer vandaag.
Ik was vanmorgen wel reuzevroeg wakker en stond om half zes al in de keuken een nieuwe pan met in te vriezen porties te maken. Ondertussen las ik in een intrigerend boek van Houellebecq; telkens een paar bladzijden en dan roerde ik weer in de pan met uien, knoflook, Madame Jaenette peper, varkensgehakt, snijbiet en tot slot bruine bonen. Lekker scherp en met wat zout een pittige hap.
Roos belde me op om te vragen of we nog samen wat zouden gaan ondernemen; ik ging naar haar toe met het boekje van het Trekvogelpad en zo besloten we om de genoemde etappe te gaan doen.
Vanaf halte Tunneltje de Bilt waren we vlot in Doorn met bus 50. Ondanks dat we zelf zo dicht bij een bos wonen met heide, was het ontzettend leuk om in dit vrij onbekende bos te wandelen. Verrassend hier en daar.
We lunchten op een bankje en verbaasden ons over het grote aantal auto's dat in zo'n piepklein plaatsje als Maarn op de weg is.
Met de trein terug naar Utrecht CS en met bus 50 onze fiets weer opgehaald. Ik heb thuis nog even lekker op het balkon van de zon genoten. Was een fijne dag.

Geen opmerkingen: