05 september 2019

Geen minuut teloor laten gaan

Icoon van de tentoonstelling Sprezzatura
Vanmorgen werd ik vol energie wakker; had echt zin om flink actief te zijn deze dag. Natuurlijk begonnen de activiteiten met mijn grote hobby: de keuken. De boerenkool voor Marjorie lag te wachten; de gekookte zwezerik moest verder opgewerkt worden. Dat gedaan hebben bedacht ik mij dat de lichaamsbeweging goed gecombineerd kon worden met museumbezoek; ik wilde al een poos het museum in Assen bezoeken met de tentoonstelling van Italiaanse recente schilderkunst onder de werktitel: "Sprezzatura"; een hele reis maar die kon ik goed invullen met het bestuderen van het nieuwsblad van de Vereniging Rembrandt met daarin foto's van donordochter Nathalie!
Maar eerst aan de wandel; ik had mij bedacht om naar het station te gaan wandelen op heen- en terugweg om het zitten in de trein te compenseren. Ik liep al met al 75 minuten en haalde de trein precies op tijd. Met de Intercity in twee uur in Assen; in die tussentijd had ik het blad van de Vereniging nog niet eens helemaal uitgelezen. Sprezzatura was precies wat ik verwachtte; als altijd heeft het Drents museum fantastische tentoonstellingen. Die foto van dat meisje op die rotspunt is inmiddels wel een icoon van deze tentoonstelling geworden; het was rustig en ik kon uitgebreid naar dit fraaie schilderij kijken. Maar ook de andere schilderijen waren van grote klasse. De vaste collectie heb ik vaak genoeg gezien. Rekening houdend met de treintijden was ik na een uur wel zo'n beetje uitgekeken en ging ik weer terug naar huis. Weer door het bos de benen los gelopen.
Zwezerik met knoflook
Thuis gekomen stond er een heel verrassingspakket van buurvrouw Kaat voor m'n deur. Ze had na afloop van een bijeenkomst waar bijzonder veel van het lekkers was over gebleven e.e.a. meegekregen voor thuis. Zij had stilletjes gedacht: "daar weet buurman wel raad mee", en dat was zeker waar; een lekker rijpe Camembert waar ik direct aan begonnen was met een toastje dat ik nog had liggen van het bezoek van Hisso; ham, en twee soorten worst. Ik bedacht meteen wat ik ermee zou kunnen doen; weet er inderdaad best raad mee!
Lekker zwezerik klaargemaakt met knoflook in de boter gebakken; op Youtube naar een prachtige uitvoering ten tijde van het festival Oude Muziek 2019 zitten luisteren met de Böse noise cancelling op m'n hoofd; wat is cultuur toch iets fantastisch om te genieten; of het nu eetcultuur, schilderkunst of muziek betreft; ik kan er zo van genieten! Ars longa!!
Nog een wijntje bij Roos gedronken en eenmaal weer terug op de flat zelfs nog wat zitten WhatsAppen met Mariska en Joke. Ik heb een rijk leven.

Geen opmerkingen: