07 september 2019

Hermione betrapt

Vroeger echt mijn favoriete schrijver, desondanks inmiddels een heel stuk naar de achtergrond geschoven: Hubert Lampo, een Vlaming met een soepele, ouderwetse manier van formuleren; zinnen als van de Rederijkers; een moderne WhatsApper kan zijn zinnen zelfs na vijf keer lezen niet meer begrijpen vermoed ik, maar ik geniet, of beter gezegd, genoot altijd van zijn magisch realistische schrijfsels.
Van vriend Dick heb ik enkele jaren geleden een e-reader gekregen, Tolino geheten met een massa boeken er op. Toen ik een dezer dagen in de elektronische bibliotheek van mijn Tolino zat te "bladeren" kwam ik mijn oude favoriet tegen; er stonden zelfs twee boeken van deze romanticus op mij te wachten, waaronder "Hermione betrapt", een mij bekende titel, maar ik had het boek niet eerder gelezen. Werd tijd dus en het verhaal greep mij terstond.
Ongeƫvenaard de subtiliteit waarmee hij de liefde weet te beschrijven; een echte vrouwenliefhebber deze Hubert, dat kun je aan zijn beschrijvingen duidelijk merken; hij schrijft zo warm over subtiliteiten van de aantrekkingskracht die vrouwen op mannen hebben! Volmaakt het omgekeerde van de vuilbek, maar eveneens voortreffelijk schrijver, Houellebecq die ik onlangs heb gelezen.

Geen opmerkingen: