15 september 2019

Over appeltaart en zonnebaden


De ochtend begon met het maken van een appeltaart. Ik had nog één appel liggen uit de boomgaard van Sypestein; een appel van een oud ras; lekker stevig en niet zo zoet. Verder nog wat ingevroren deeg voor appeltaart; niet genoeg dus moest ik nog een portie maken. Halverwege het opbouwen van dit favoriete gebak ging de telefoon: Roos, of ik misschien zin had in een ochtendwandeling. Natuurlijk waren we even later op pad door ons heerlijke bos achter. Daarna gingen we naar Sportcity, even aan de apparaten hangen en nog even genieten van de laatste (?) zomerdag van dit jaar; de zon scheen nog stevig, maar het was goed toeven,
Weer thuis gekomen heb ik de appeltaart afgemaakt en in de oven gezet; rook heerlijk; morgen naar Mariska; ik zou voor appeltaart zorgen en koffie en dan ergens wat wandelen en koffie drinken.
Tijdens het bakken weer eens mijn best gedaan om pasta te draaien; valt toch niet mee, maar uiteindelijk had ik toch een hoopje dat ik kon laten drogen; zal ik deze week in laten treden met een lekker sausje.
Roos kwam een stuk appeltaart keuren voordat het geheel was afgekoeld; was weer goed gelukt en die Sypestein appel is uitstekend voor de appeltaart.

Geen opmerkingen: