09 september 2019

Nude now!

Interieur van dit fraaie museum
Zo heette de foto tentoonstelling in het Hilversum Museum. Mijn oog was vooral getrokken door het feit dat dit museum, als een van de weinige ook op maandag open is. Ik wil de komende tijd veel musea bezoeken en dan bezoek combineren met wandelen en vandaag was daar een uitermate geschikte dag voor.
De schoonheid van het menselijk lichaam, daar ging het om. In een video van de directeur van het museum werd aangetipt dat de huidige tijd zo preuts is; in de 60er en 70er jaren was dat helemaal niet zo; naakt is helemaal verdwenen terwijl geweld de normaalste zaak van de wereld is geworden. Dat laatste had ik mij niet zo gerealiseerd; die preutsheid is inderdaad wat lachwekkend in de ogen van mij als kind van de 60-er jaren.
Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat de fotografie als kunstvorm mij dankzij Nathalie steeds meer is gaan boeien; Salgado vond ik schitterend en de tentoonstelling "Nude now!", die inderdaad de schoonheid van het menselijk lichaam benadrukte deed dat nog eens dunnetjes over.
Na het bezoek aan dit overigens prachtige, vrij kleine museum, ging ik aan de wandel. Eerst met de trein naar Hilversum Mediapark, het vroegere station Hilversum-Noord en van daar maakte ik een wandeling over de heide naar station Bussum Zuid. Onderweg uitvoerig met Mariska ge-WhatsAppt.
Met de trein terug naar Bilthoven en door naar SportCity. Terwijl ik dit schrijf realiseer ik mij wat het een volle dag was; 'smorgens was ik nog met Roos bij Theo geweest om groente te kopen en bij De Koopman voor ingrediƫnten voor de erwtensoep die ik ga toebereiden.

Geen opmerkingen: