12 september 2019

Een stoel in de keuken

Koken en wandelen zijn wel de activiteiten waar ik (erg?) veel tijd in steek; doe beide erg graag, naast lekker eten natuurlijk, kunst genieten, beetje rondkijken in ons prachtige land en omstreken. Ook mijn uitgebreide kinderschaar mag ik graag de nodige aandacht geven hoewel veel daarvan tegenwoordig op de moderne wijze, d.w.z. per WhatsApp verloopt.
Afgelopen week zijn de stellingen gemonteerd waarop de schilders hun werk aan de achterkant van onze flat kunnen verrichten; vanmorgen was het zo ver; ik hoorde gerommel aan de kant van de slaapkamer. Ze hadden elektriciteit voor het elektrisch schuren van de kozijnen; onderbuurman voorzag hen daar van.
Het gefluit van de mannen die druk aan de gang gingen activeerde mij ook; ik ging druk aan de slag in de keuken; afwassen en zelfs de vloer aandweilen. Was heel hard nodig; tot nu toe heeft Hugo dat een paar keer gedaan, maar nu heb ik zelf de dweil ter hand genomen. Daarbij had ik de hele vloer van de keuken vrij gemaakt om overal goed bij te komen. Zelfs m'n prachtige keukenschort hing er niet omdat dat in de was zat. Die hoek was helemaal vrij en ik besloot om daar - misschien tijdelijk - een stoel neer te zetten zodat ik tijdens het koken ook een lekker bakkie kon doen.


Geen opmerkingen: