04 september 2019

Een Mazurka van Chopin gespeeld

Boerenkool voor Marjorie
Hugo belde me: "pap, heb jij misschien nog erwtensoep in de vriezer staan?"; Marjorie wilde graag iets warms eten en is dol op erwtensoep. "Nee, maar ik kan wel boerenkool voor haar maken", moest ik later tot mijn spijt antwoorden nadat ik mijn vriezers zorgvuldig had onderzocht.
En toen ging ik als een speer zonder hersenen aan de gang voor mijn zieke schoondochter; eerst naar Roos om aardappels te halen, toen naar Theo om boerenkool af te snijden, vervolgens naar slager van Loo om rookworst te kopen. Daar bleek dat van Loo wel erwtensoep had staan, dus een liter gekocht en direct door naar de bushalte om langs te brengen bij Hugo en Marjorie. Intussen was het steeds harder gaan regenen. Ik had mezelf geen tijd gegund om regenkleding aan te doen dus was nat tot op m'n ondergoed; voor m'n schoondochter is geen moeite me te veel.
Gelukkig epte ik nog even met Hugo voordat de bus kwam; er was niemand thuis en ik had de sleutel van hun huis ook niet bij me. Dus snel naar huis en met de erwtensoep op de fiets naar het station; bus 31 rijdt slechts in de spits naar Lunetten, zo bleek?!
Aangekomen bij hun huis ging erwtensoep en een extra rookworst in de koelkast. Ik pakte het oude muziekboek van mijn moeder met o.a. Mazurka's van Chopin en heb er nog even een paar van zitten spelen op de piano. De piano van Hugo staat in hun goed zonverlichte kamer dat ik de muziek met mijn slechte ogen toch voldoende kan lezen; lekker wat gespeeld.
'sAvonds heb ik nog genoeglijk zitten WhatsAppen met mijn andere schoondochter, Jessica; en ook dat ging natuurlijk over eten en wel bij mij gezellig komen eten samen met zoon Peter. Hij werkt hier in de buurt en zou haar mee kunnen nemen op weg naar zijn werk en dan aan het eind van de werkdag samen bij mij aan tafel. Vond ze een goed idee. Wat ze dan precies zou willen eten kon ze nu niet zeggen; boerenkool of erwtensoep misschien?

Geen opmerkingen: