13 september 2019

Paprika's van Theo

Vanmorgen waren de schilders er weer; na het schuurwerk gingen ze vandaag aan de slag met de kwast. Deze zo zonnig eindigende dag begon met een druilerig regentje. Roos had een leuke afspraak met een organisatie op het gebied van de haar zo dierbare muziek die haar gevraagd had om advies te geven. Ik begon de dag met een bezoek aan mijn dierbare moestuinvriend Theo. Hij zat lekker in het zonnetje peentjes te verwerken; hij had er zat dus er kon ook best een hele portie voor mij af. Ik kwam voor rucola; ik wilde als lunch een bord rucolasla eten met olijfolie en geraspte kaas. Verder een krop andijvie; sneed ik zelf af; een enorme krop waar ik zeker twee dagen van kan eten. Verder had hij zulke mooie paprika's hangen; daarvan plukte ik een pond. Een courgette sloot de rij. Grappig, als ik boodschappen doe kom ik altijd met veel meer terug dan ik eigenlijk van plan was.
Nadat ik de spullen thuis had weggezet ging ik op weg naar schoondochter Marjorie om haar twee bakjes erwtensoep te brengen en natuurlijk op ziekenbezoek. Het ging gelukkig wat beter met haar na de zware therapie; ze had wat meer energie en we spraken gezellig met elkaar. Leia, haar moeder toonde me een aantal foto's van haar andere dochter en video's van haar achtjarige kleindochter die, grappig genoeg op de dag af even oud is als mijn oudste kleinkind Gijs.
Ik speelde nog wat Chopin op de piano; Mazurka's waar mijn oude moeder zo gek op was en natuurlijk ook een Partita van Bach.

Geen opmerkingen: