06 mei 2019

Schlechte Laune

Waarschijnlijk komt het ook wel door het sombere, koude weer; ik steek gewoon niet goed in m'n vel; ben snel aangebrand; voel me niet zo lekker, heb het gevoel dat ik oud word. Ondanks mijn posingen om wat af te vallen was daar vanmorgen niets van te merken op de weegschaal. Had daarover direct ep-contact met Mariska, zij was wel wat - zij het te weinig naar haar zin - afgevallen. We doen een "wedstrijd" wie van ons het eerst de 80 kg weet te bereiken. Ik had verwacht dat het me makkelijker af zou gaan, maar het wandelen gaat ook niet meer zo lekker; m'n linkervoet speelt af en toe nog op; 15 km is echt mijn maximum en dan ben ik ook tenne als ik die gedraaid heb.
Vandaag wilde ik naar den Haag, allereerst om lekker door Kijfhoek/Bierlap te wandelen en na afloop even naar de jarige Sjoerd om een kadootje te geven. Ik kwam niet erg op gang en kon ook niet vandaag bij Arja terecht want dat paste niet in de planning.
Aangekomen bij het bezoekerscentrum om toegangskaartjes te kopen bleek dit gesloten op maandag; had ik natuurlijk kunnen vermoeden. Dus zonder kaartje naar het plekje waar ik de vorige keer nachtegalen had horen zingen en daar op m'n zitlap lekker wat zitten mijmeren en naar de vogelgeluiden zitten luisteren. Uiteindelijk ben ik er maar een uurtje gebleven en toen weer terug naar huis.
Dat lied van Mahler op tekst van Rückert blijft sinds gisteren maar door m'n hoofd gaan; Ich bin der Welt abhanden gekommen. Overigens vind ik die tekst wel aanzienlijk zwaarder dan mijn gevoelens; ik wist niet dat die Rückert zo mistroostig was. De melancholieke muziek van Mahler past meer bij mijn hedendaags gevoel dan die droeve tekst. De zon moet maar weer snel gaan schijnen!

1 opmerking:

Roos zei

Het valt niet mee, die kou gaat in je botten en in je ziel zitten. Vertel mij wat! Ik heb mijn kamerjas maar over mijn kleren aan gedaan.