11 mei 2019

Langs de Regge

Bij de vistrap in de Regge
Direct na het ontbijt zijn we aan de wandel gegaan. Het was prachtig zonnig weer, zoals niet voorspeld was; er zou regenachtig weer zijn?! Omdat het droog zou blijven gingen we niet naar het Twents museum in Enschede maar lekker wandelen vanuit het hotel. Het hotel ligt toch wel wat ver van het station en daarom kun je voor een stevige dagwandeling eigenlijk niet goed uit de voeten. Vandaag liepen we eerst een flink stuk door de bosrijke omgeving en verderop door het landbouwgebied. Er waren behoorlijk veel mooi aangelegde wandelpaden; we liepen dan ook echt te genieten. Uiteindelijk kwamen we bij de Regge uit; een prachtig gerestaureerde beek; was het eerst een recht kanaal daar was het nu weer voorzien van een aantal mooie lussen door het landschap. Die werkzaamheden hadden we zo'n vijf jaar geleden al zien plaats hebben; toen nog zanderige oevers en volop machines die bezig waren daar zag het er nu mooi uit.
Sprookjesachtig uitzicht bij de Regge
Bij een vistrap hebben we ons bammetje zitten eten; schitterend stukje daar. Op een gegeven moment herkende ik een karakteristieke overstap via grote keien over een zijbeekje: "hier heb ik al eens gelopen", het Marskramerpad loopt hier en dat heb ik zo'n 20 jaar geleden inderdaad afgelopen. We namen ons voor om een nieuw boekje te kopen en het Marskramerpad op onze "to-do list" te zetten.
Terug in het hotel lekker gedoucht en gedineerd en uiteindelijk weer gebridged. We presteerden zo iets onder het midden en waren best tevreden; het kan mij niet zo gek meer schelen hoe hoog we eindigen en dat verhoogt mijn spelplezier enorm. 

Geen opmerkingen: