15 mei 2019

Weer volop nachtegalen

In mijn afvalcompetitie met Mariska had ik gisteravond alvast gemeten wat mijn gewicht was; 's-avonds meten heeft niet zo gek veel zin, maar geeft wel enige indicatie; iets boven de 83 kg, dus dat zal na vandaag, een echte stevige wandeldag wel ruim onder de 83 worden! Maar die 83, 2 gaf ik alvast per ep door aan Mariska.
Vanmorgen al om half zes wakker; we hadden met de PROIRA wandel club afgesproken op station Hillegom; betekent voor ons een fors aantal keren overstappen met alle mogelijkheden van problemen door vertraging. Maar het liep gesmeerd en zo rond half elf ontmoetten we de anderen; met z'n vijven, klein kluppie. Huib zou later nog memoreren wie er allemaal om uiteenlopende redenen niet konden deelnemen.
Het eerste stuk was langs wegen maar al snel liepen we door lommerrijke lanen op weg naar de duinen. Met enige moeite wisten we de eerste horeca gelegenheid te omzeilen en liepen we door het gebied van de Waterleidingduinen, mij goed bekend van de wandelingen/vogelkijkdagen met Cyria; niet zo mooi als Kijfhoek, maar zeker de moeite waard; landschappelijk sterk gedomineerd door grote, kunstmatige waterpartijen. Daar ergens werd neergestreken voor de koffie, maar al snel liepen we weer verder tot een uitgang in de buurt van Zandvoort. Via de autoweg liepen we naar een toegang van de Kennemerduinen en zelfs langs die drukke weg hoorden we het welluidend gezang van nachtegalen; dat deed mij goed! Verderop in de Kennemerduinen hoorde ik vele nachtegalen, soms wel drie tegelijk; daar doe je het toch voor!
Tot slot een stuk langs de weg naar Overveen, mij om onnavolgbare reden ook bekend en daar de achterlichten van de trein naar Amsterdam gezien, dus weer aan de koffie. Met de volgende trein gingen we op weg naar huis.
Weer gezellig BB-soep met frambozenijs toe gegeten met z'n tweetjes bij mij op de flat. Ik heb vervolgens de reebout kort gemaakt en Roos de reerug in drieƫn geprepareerd, beschermd met de metalen handschoen.
Bij Roos nog wat nagebabbeld waarbij ik van pure wandel-vermoeidheid mijn ogen niet meer open kon houden; was ook bijna 20 km geworden, dus dat mocht wel. Helaas deed mijn linkervoet behoorlijk zeer. Ik zie wel op tegen onze wandelvakantie in Roemeniƫ; hoop maar dat de afstanden niet te groot zijn; boven de 15 km krijg ik echt behoorlijk last van die voet.
Voor het slapen gaan nog even gewogen; was iets boven de 82 kg; zo'n wandeldag met heel weinig eten doet je snel afvallen! Die competitie met Mariska stimuleert mij enorm; was het toch vooral om haar te stimuleren daar helpt het mij ook om de gewenste 80 kg en misschien nog wel minder te bereiken.

Geen opmerkingen: