28 mei 2019

Ondanks de OV staking

Of de duvel ermee speelde; enkele weken geleden vernam ik dat deze datum, 28 mei een OV staking zou plaatsvinden. Juist deze dag moesten wij naar Schiphol om het vliegtuig te nemen naar Roemenië. Als ras-optimist dacht ik dat we er dus nooit zouden komen en dat we wellicht òf vast zouden komen  te zitten in een taxi in het verkeer of misschien wel te laat op Schiphol zouden arriveren en daar dan maar moesten zien hoe we ons moesten redden. Roos had, daartoe aangespoord door mij, de Schiphol-taxi in overleg met de organisatie wel een half uur eerder besteld dan aanvankelijk het plan was.
De taxi-chauffeur kwam vroeger dan gepland - ook hij zag de mogelijkheid van verkeersopstoppingen - en daar gingen we op weg. Het was regenachtig weer maar eigenlijk verliep de rit als altijd. Onderweg hadden we een leuk gesprek met de chauffeur.
Keurig op tijd waren we op Schiphol en wilden we alvast inchecken. In de rij maakten we direct kennis met de dame van de reisorganisatie; zij was mee met deze trip omdat het een nieuwe reis voor haar organisatie betrof; het gebied Maramures in het noorden van Roemenië bij de grens met Georgië (geloof ik).
De reis verliep voorspoedig; in Frankfurt moesten we overstappen; een wat onhandig vliegveld met enorme afstanden tussen de verschillende pieren. Onze leidster zette er zodanig de sokken in dat we haar af en toe gewoon uit het oog verloren, maar we wisten ook zelf wel waar we naar toe moesten; ik dacht alleen dat we vreselijke haast hadden door haar gedrag, maar we moesten vervolgens weer geruime tijd wachten?!
En daar landden we in een snoeihitte in Cluj, uit te spreken als "kloesj", overigens ook direct bereikbaar vanuit Eindhoven?! met Wizzair.
Op het vliegveld maakten we kennis met de lokale gids, een leuke jonge vrouw die ons een heerlijke wandelweek zou gaan bezorgen. Eerst met een busje naar het hotel en een korte stadswandeling door Cluj. Nog even gedineerd en vervolgens heerlijk geslapen. Goed hotel.

Geen opmerkingen: