08 oktober 2018

Zufrieden

"Wees tevreden", was zijn levensles.
Tjonge jonge, wat smaakte dat echt Duitse ontbijt weer goed; net als hotel Hirsch in vroeger tijden. Na een perfect ontbijt nog even door de wijngaarden gewandeld. Om 11.00 uur met de bus naar Freiburg. Vanaf de Karlsplatz zaten we in no time op de groenten markt; een drukte van belang; allemaal stalletjes met groenten en andere voedingsmiddelen. Natuurlijk kochten we een blik Schwarzmagen, zult volgens een vriendelijke dame, maar ook een zak amandel koekjes; we kunnen het ook niet laten?!
Lunchen deden we in zo'n oerduits Lokal; we schoven aan bij een oudere heer waarmee ik uiteraard in gesprek kwam. Hij was 93 jaar oud; hij vertelde van alles; wat ik er van overhield was een levenswijsheid die ook de mijne is; sei zufrieden! Wees tevreden!
We liepen verder door Freiburg door een winkelstraat; een sportwinkel: "ik wil een nieuwe rugzak kopen, misschien slaag ik hier", zei ik tegen Roos. Een goed voorziene zaak; niet alleen een rijke sortering aan rugzakken met formaat en functionaliteit die ik zocht, maar ook lage schoenen van het merk Meindl. Helaas niet in mijn maat, maar de bediende belde met de zusterzaak ergens verderop in Freiburg en daar was mijn maat, 9,5 nog wel beschikbaar in het gekozen model.
Dus met de nieuwe rugzak op zoek naar die andere winkel; konden we niet zo snel vinden en we moesten terug naar de bus; jammer maar helaas. Maar die nieuwe rugzak zou ons goed te pas gaan komen!

Schitterend middeleeuws gebouw op de markt
's-middags hebben we gebridged en zijn we zelfs tweede geworden. Na het diner was er een leuk optreden van een kok/cabaretier die heerlijke schlagers zong. Eerst maakte hij met twee door hem aangewezen vrijwilligers een aantal Schwarzwalder Kirschtorten. Als nagerecht kregen we een stuk en dat smaakte "wunderbar". Daarna ging hij zingen en begeleidde zichzelf met de onvermijdelijke trekharmonica; we vonden het ontzettend gezellig en zo echt Deutsch.

Geen opmerkingen: