20 oktober 2018

Toch waterstof!

"De Burcht" van Berlage
Vandaag was de inzameling van spullen voor de bazar van WvT gestart; ik noem dit gekscherend altijd "Bilthoven koopt elkaars rotzooi". Ik doe er altijd graag aan mee; heb de dagen dan ook in mijn agenda gezet. Ik had nog wat glaswerk dat ik in de glasbak had willen gooien, maar nu heb ik het naar de WVT gebracht. Op weg daar naar toe zag ik Roos als een soort pakezel met tassen en een wasrek aan haar arm alles geladen op haar oude reservefiets met lekke voorband; ook op weg naar de WVT. We gaven alles af en Roos ging met me mee naar Amsterdam. We gingen naar Micropia, het enige museum over microörganismen. Het is onderdeel van het Artis complex. Na afloop ging Roos naar de Hortus en naar de Hermitage en ik zou naar "De Burcht" gaan, een HdK gebouw in de Henri Polaklaan, vlakbij Artis. Helaas was er geen vrijwilliger van HdK aanwezig, althans was er niemand die de HdK leden die in behoorlijke getale waren komen opdagen open te doen. Dus maar weer naar huis.
Roos, met uitzicht op Artis
Onderweg in de trein las ik de Trouw op mijn Smartphone en zag daar tot mijn onuitsprekelijk genoegen dat er eindelijk wordt gekozen voor de Waterstofeconomie; ik had de inzet daarvan eerlijk gezegd al veel eerder verwacht, maar het gaat er nu echt van komen; Tata steel gaat in NL het voortouw nemen. Onlangs las ik dat er in Duitsland ook al mee gestart gaat worden.
Ik verwacht daar heel veel van niet in de laatste plaats ook op chemisch gebied; als waterstof in enorme hoeveelheden geproduceerd gaat worden zal dat ongetwijfeld een spin-off teweeg brengen waarbij ik denk aan de bereiding van vloeibare brandstoffen, maar ongetwijfeld nog veel meer. Zo'n twintig jaar heb ik die gedachten al eens uitgewerkt in een essay; moet nog wel ergens liggen. Als dit echt doorgezet zal worden is er nog hoop voor de klimaatproblematiek!
PS bij het opruimen van mijn schuur heb ik twee exemplaren gevonden.

Geen opmerkingen: