21 oktober 2018

Alweer de vierde keer

Daar staan we weer met z'n allen. 
Ja ja, PROIRA is ook dit jaar weer bijeen geweest ten huize van Aart en Marleen in Zaandijk.
Huib en ik hebben dit heuglijk gebeuren vooraf laten gaan door een stevige wandeling. We ontmoetten elkaar rond half elf op station Amsterdam CS en namen de pont naar de Buiksloterweg. Eerste stuk door Amsterdam Noord maar al snel kwamen we in behoorlijk landelijk gebied. Langs het N-H kanaal, Kadoelen en 't Twiske, het mooie natuurgebied bij Oostzaan, via de weg langs het spoor en de brug langs de snelweg naar de buurtschap "Kalf" met de grote kerk. Tot slot via de Zaanse Schans en de brug over de Zaan naar Zaandijk. Al met al waren we toch weer de eersten. Wèl zagen we Pieter met de auto, maar door parkeer-perikelen kwam deze toch aanzienlijk later dan wij.
Eerlijk gezegd was ik er wel een beetje klaar mee; was overigens perfect wandelweer, maar na 20 kilometer had ik het gezien. Een kopje thee deed wonderen.
Al snel liep de kamer vol en was het weer of we elkaar vorige maand nog gesproken hadden zo vertrouwd. Iedereen had wat te eten meegebracht dus was er veel te veel. Afwisselend salades, soep, kaas, noten en saucijzenbroodjes. Een glaasje wijn om e.e.a. mee weg te spoelen.
En natuurlijk de groepsfoto, een proces waarvoor Loes ieder jaar weer helemaal voor uit Middelburg meekomt, waarvoor hulde!
Maar ook vergaderen. Allereerst over het bezoek aan Texel dat helaas wel erg door de regen en vervoerspech werd gekenmerkt. Maar Pieters' graf heeft de juiste aandacht gekregen hetgeen ook door zijn familie bijzonder werd gewaardeerd.
We spraken af dat we ook volgend jaar weer met deze formule bijeen gaan komen; Aart en Marleen zijn opnieuw bereid om gastvrouw en gastheer te zijn. Dit gebaar wordt door eenieder bijzonder gewaardeerd.
Lex bracht me naar het station; uiteindelijk was ik om half elf bij Roos waar met een laatste glaasje wijn deze gezellige dag werd afgesloten.

Geen opmerkingen: