14 oktober 2018

Recital in Elburg

Roos, Jean-Baptiste en Sinon op de bushalte
Op de bushalte, wachtend op lijn 100 kregen we al een voorproefje; twee heren, waarvan één wel erg formeel gekleed was voor zo'n warme dag moesten naar Elburg, zo hoorden wij. Roos was zo bijdehand om te vragen of ze ook naar het concert gingen, hetgeen beaamd werd; sterker nog, zij zouden optreden.
Wij stapten uit in Doornspijk om naar Elburg te gaan wandelen met dit mooie nazomerweer. Zij, d.w.z. Sinon Vural (bariton) en Jean-Baptiste  Milon (piano) moesten gaan inzingen samen met Claudia Patacca (Sopraan).
Na de fijne wandeling kwamen we aan in het pareltje aan het IJsselmeer, Elburg. Het concert vond plaats in een fraaie, grote ruimte - voormalige huisartsen praktijkruimte van haar echtgenoot -, aldus de gastvrouw.
Als toegift een duet
Het optreden was geheel gewijd aan de componist Honegger; modern en zeer afwisselend. Het optreden van Sinon en Claudia vond wisselend plaats onder voortreffelijke begeleiding van Jean-Baptiste. De laatste spaarde zichzelf niet; tussendoor verzorgde hij ook nog apart pianospel. Ik ervoer dit als een heel bijzondere formule. Onlangs woonden we het concert van Florieke Beelen en Hans Pieter Herman bij, waarbij ook afwisselend werd gezongen. Deze formule ervaar ik als heel plezierig. Daar waar het concert van de onvolprezen Ian Bostridge dat wij zeer onlangs bijwoonden op den duur toch misschien wat langdradig werd, is de afwisseling van twee stemsoorten inspirerend en programmatisch interessant vind ik.
Tussendoor speelde Jean-Baptiste nog
pianomuziek van Honegger.
Let op zijn mooie sokken!
Overigens is Honegger op zich al inspirerend genoeg; modern, indringend en melodieus. De geschreven toelichting die door Claudia is verzorgd verhoogt het luisterplezier door de details in de muziek te benadrukken. Wij hebben erg genoten van dit concert; zou best vaker geprogrammeerd kunnen worden in onze vereniging.

Geen opmerkingen: