11 oktober 2018

St Peter im Schwarzwald

De Titisee
De dag weer goed begonnen met een karig ontbijt en een stevige ochtend wandeling door de velden. Ik was alweer op de terugweg en daar kwam Roos me tegemoet. Samen liepen we terug. Snel douchen en hup, de volgende excursie; een tourtocht door het Schwarzwald. Eerst naar de Titisee, een hooggelegen en prachtig bergmeer. In het gelijknamige plaatsje kochten we stevig in: ham en diverse soorten spek bij metzgerei Stefan Gutscher. Na een kop koffie door naar een demonstratie over de geschiedenis en het maken van koekoeksklokken. Daar in de buurt een prachtige kloof, Ravenna schlucht, met beek belopen.
Tot slot St Peter, een plaatsje naar ons hart waar we beslist naar terug willen komen. Roos heeft bij de VVV alvast informatie verzameld over wandel mogelijkheden en hotels.
Terug in het hotel moesten we alweer snel aantreden om 6 rondjes te bridgen; het lijkt wel werken har har. Het werd laat; pas rond acht uur zaten we pas aan een overigens weer voortreffelijk diner; gezellig weer met Pia; ze maakte een paar leuke foto's voor ons, waarvoor dank.
De wijnboer laat de verschillende
wijnen aan ons proeven.
Na het diner nog een interessante wijn proeverij; de jonge wijnboer lichtte toe hoe de verschillende wijnen worden bereid en ook hoe historische toevalligheden een rol hadden gespeeld. Roos heeft een doos van zes flessen besteld; hoe we al die gekochte zooi zaterdag thuis moeten krijgen?! ach, we zien wel.
De Schlucht

Geen opmerkingen: