29 oktober 2018

HP/de Tijd

In HP/deTijd las ik een artikel van William Cortvriend, een goeroe op het gebied van gezond leven/lifestyle/voeding. En dat artiekl had ik zelf kunnen schrijven; ik sta ervan versteld hoe ik intuïtief al vele jaren geleden precies doorhad hoe je gezond kunt leven. Heb het ook veel als een soort zendeling rondgetoeterd; zonder enig resultaat overigens har har; alleen Roos leeft ook met het soort paleo-dieet (eet alleen wat je grootmoeder als voedsel zou herkennen) en veel beweging zoals ik al jaren voorsta. En vooral: lekker vet, maar niet te veel!

Hier een stuk gastblog; een gecopieerd e-mail bericht van vriend Dick met een link naar de bijlage die hij heeft verstuurd. Voor de lezer zij vermeld dat "Neef Eef" een nickname van ondergetekende betreft, slechts gebezigd door vriend Dick.

Bericht:
Ik heb moeite met zo'n uitgesproken Amerikaanse documentaire, maar de teneur is prima.

Hoi,
een interessante en spraakmakende docu over voeding en gezondheid, en de verwording van de voedingsindustrie. Ze zetten wel snel en volledig in op Paleo-Keto dieet als panacea, (er is mijns inziens daar veel grijs gebied overgeslagen) en de gevolgde try-outs zijn wel erg kort, maar de grote lijnen zijn wel correct en misschien is zo'n extreme benadering wel nuttig om mensen wakker te schudden. Op veel momenten hoor ik in de docu uitspraken die ik Neef Eef al lang hoor uiten, dus misschien een beetje preken voor eigen pierogi (pools voedsel, harhar).
enjoy!


Geen opmerkingen: