11 juli 2016

Voor de derde keer naar Rheden

Koningsweg, smal en verderop vol met bovenliggende
en veel belopen boomwortels. 
De laatste keer dat we een etappe van het Maarten van Rossempad deden hadden we ons verkeken op de afstand en konden we een flink stuk met een boswachter meerijden. Roos vond dat we dat stuk nog maar een keer over moesten doen. En zo geschiedde.
We begonnen in de wereldplaats Laag Soeren; zo kom je er nooit en nu alweer voor de tweede keer. Het eerste stuk was ons uiteraard bekend, maar zo op de helft van wat we gepland hadden gingen we verder op de route richting Carolinahoeve; deze is op maandag gesloten, maar we konden wel even uitrusten op de gerieflijke stoelen op het terras. En toen kwam er toch een schitterend stuk. Ik kende het al van een wandeling met Ab. Maar het was weer wonderschoon; de koningswegen, ooit aangelegd voor ons koningshuis toen de koningen in deze buurt op jacht gingen. Volgens Roos was de Carolinahoeve oorspronkelijk een jachtverblijf voor de koning.
Behoorlijk geaccidenteerd dit stuk; de smalle koningsweg met de uitstekende, veel belopen, wat versleten boomwortels. Prachtig om zo'n historisch pad te belopen al moest je uitkijken dat je niet struikelde.
Uiteindelijk kwamen we bij de Posbank en nu liepen we de mooie route naar Rheden, zoals de allereerste keer.
Ik had niet zo veel zin om weer in dat restaurant te gaan eten; zo lekker was het nou ook weer niet. Nog even een kwartiertje wachten op de trein en toen met rode hoofden van de hele dag buiten lekker naar huis en om half tien zelfs nog gestept!

Geen opmerkingen: