04 juli 2016

Een beweegzaam dagje!

Eindelijk mooi weer! Weeronline had het gelukkig verkeerd voorspeld; het zou vanmorgen wat druilerig weer zijn en in de middag zou de zon pas tevoorschijn komen. Er zou ook wat regen vallen. Niets van dat alles! Toen we vanmorgen wakker werden scheen de zon volop. Toch weer lekker om thuis te zijn. Ontbijt gemaakt met een eitje en dat samen in bed opgesmikkeld. Nog even samen koffie drinken en toen op weg. Roos had absoluut geen zin om mee te gaan wandelen en ik vond het na al die dagen samen ook wel weer eens prettig om een dag in m'n eentje te gaan wandelen; misschien een stuk Trekvogelpad; in ieder geval een beetje in de buurt. Rustig aan op weg naar het station en dan laat ik het van de trein afhangen wat ik zal gaan lopen.
Tegen half tien kwam ik aan bij het station en reden de stoptreinen in beide richtingen voor m'n neus weg: "alle tijd om een harinkie te gaan scoren", dacht ik bij mezelf. Naar de Volendammer; was ik al een tijd niet geweest vanwege al die vakanties van de laatste weken: "dat is een tijd geleden", sprak ik en ik bestelde zo'n heerlijke blanke, nieuwe haring met uitjes. Terug lopend naar het station heb ik die opgesmikkeld. De stoptrein van 10.13 sluit aan op de trein naar Hollandsche Rading; dat werd dus een stuk Trekvogelpad.
Even later kwam ik aan op station Hollandsche Rading; op de GPS liep ik door het Gooisch Natuurreservaat richting Trekvogelpad. Daarna over de Hilversumse en Bussumse Heide. Na 19 kilometer kwam ik aan bij de Bushalte Melkmeent; totaal 19 kilometer genoten van deze bosrijke omgeving. "Wat is dat Trekvogelpad toch mooi!", dacht ik nog.
Om de armspieren nog even een beurt te geven ging ik na aankomst op station Bilthoven nog even naar Sportcity en ging daar nog even stevig tekeer zowel met de armen als cardio op de fiets en de loopband met stijging. Moe en bezweet nog heel even in de sauna, laatste restje zon op de zonneweide om op te drogen en voldaan terug naar huis.
Een wat minder smakelijke hap bereid van bruine bonen met snijbiet en een mop vlees van het wolvarken. Ondanks de vermoeidheid nog even met Roos stepbridge gedaam en vervolgens als een blok in slaap gevallen. Heerlijke wandel/zomerdag geweest. Had ik behoefte aan.

Geen opmerkingen: