30 juli 2016

Het eeuwig omstreden doelpunt

Het meest besproken doelpunt ooit!
Gisteren hadden we nog een laatste wandeling gemaakt van Hotel Steinerne Renne naar Hasserode en verder met de bus naar Wernigerode. Daar zagen we op de bushalte dat we anderhalf uur later de Flixbus konden nemen naar Kassel. Snel naar Wernigerode centrum en in hotel das Weisse Hirsch gebruik mogen maken van de internet faciliteit om de Flixreis naar Kassel te boeken. Nog even op de markt wat inkopen gedaan en naar het busstation. De Flixbus kwam keurig op tijd aangereden en daar gingen we. Zo tegen vijf uur kwamen we aan in Kassel en namen we ons intrek in het hotel naast het station. Lekker gegeten in een bistro even verderop terwijl het buiten hoosde van de regen.
Vanmorgen weer verder met de Flix. Bij het verlaten van het hotel hadden we een krant meegenomen, Die Welt van vandaag. Heerlijk leesvoer voor onderweg; een keur aan heel interessante overzichtsartikelen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen, over de recente aanslagen in Europa en over de grote gebeurtenis van vandaag precies 50 jaar geleden: de voetbalwedstrijd in het Wembleystadion, de finale van het wereldkampioenschap tussen Duitsland en Engeland.
Die wedstrijd heb ik ook gezien destijds, samen met mijn toenmalige schoonvader in spé. We waren op vakantie in Norg en zaten te kijken in een kroeg. In de verlenging - het stond 2-2 - schopte een Engelsman de bal naar het doel, de keeper stompte de bal weg en deze kwam via de lat weer terug in het veld. De scheids besliste dat het een doelpunt was. En die beslissing is altijd omstreden gebleven tot op de dag van vandaag.
Ik wist echt niet meer hoe het destijds was gegaan maar weet nog wel dat Roelof en ik het absoluut niet eens waren met de scheids. Maar leuk blijft het om zo'n tijdspunt zo precies te kunnen plaatsen. En in die 50 jaar is er nogal wat gebeurd.

Geen opmerkingen: