21 juli 2016

Toch weer muggen

Vleermuis
Ergens in de zeventiger jaren, ik was nog maar net afgestudeerd kocht ik een 2CV; heb er jaren mee gereden. Van die ritten herinner ik mij nog goed dat zowel de voorruit als de radiator vaak vol met insecten zat, vooral dooie muggen die door de snelheid van mijn rode schicht het leven lieten. In die tijd had je in huis ook vaak muggen; lastige krengen die van je bloed probeerden te snoepen. Een keer waren Lien en ik uitgenodigd bij vrienden in Amstelveen en daar zaten 'savonds zo veel muggen op de muren dat Renée ze met de stofzuiger opzoog. Kom daar tegenwoordig nog eens om!
Eigenlijk heb ik al die jaren dat ik op de flat woon geen mug binnen gehad; niet één keer dat ik wakker werd van het gezoen; het verontrustte mij; het gaat niet goed met de insecten. Zelfs bij Roos in de tuin wanneer we op zomeravonden zaten te borrelen werd je niet lastig gevallen door die prikbeesten. Je ziet ook steeds minder gierzwaluwen en vleermuizen; de insecten nemen af qua hoeveelheden.
Maar dit jaar, met al die regen in mei en juni zijn ze weer volop aanwezig; voor het eerst ook die zoemers middenin de nacht bij mij op de flat.
En in de tuin bij Roos hebben we zelfs twee keer een vleermuis gezien!
Foto afkomstig van deze site

Geen opmerkingen: