13 juli 2016

Met Huib van Alphen naar Leiden

Huib poseert "actief" voor de foto
Het boek over Cicero dat ik heden aan het lezen ben is zo boeiend om niet te zeggen zo spannend dat ik pas stopte met lezen toen de trein al bijna stil stond in Alphen. Pas toen zag ik dat de regen tegen de ramen kletterde. Snel deed ik de hoes om de rugzak en stak ik de paraplu op. Was niet meer nodig want toen ik de trein uitstapte was de bui alweer gestopt. De conducteur sprak de voorspellende woorden: "ik zou de plu maar in de hand houden", en inderdaad, het zou niet de laatste bui zijn voor vandaag. Huib had 0,1 mm voorspeld; leek me al wat optimistisch, maar ach, het is zomer. Ik had expres m'n korte broek aangetrokken omdat die weer snel droog is.
Vandaag weer eens met Huib op stap; is alweer twee maanden geleden, werd dus weer hoog tijd! Een etappe van het groene hart pad, te beginnen in Alphen en verder richting Leiden.
We hebben het groene hart pad al eerder gelopen maar op mijn verzoek doen we het opnieuw; het is weergaloos mooi door die lage landerijen. Knap hoe de samenstellers van dit pad deze route hebben bedacht. Door kruip door sluip door paadjes, smalle fietspaden, wandelpaden. Het struweel en het gras waren nat; binnen de kortst mogelijke tijd hadden we beiden natte voeten en de rest van de wandeling zouden we met soppende voeten in natte sokken moeten lopen. Een kniesoor die daarop let!
Keurig op tijd, na zo'n 19 km kwamen we bij de geplande bushalte. Was weer een genoeglijke dag!

Geen opmerkingen: