09 juli 2016

De Bijlmer is mooi geworden

De brug over het Amsterdam-Rijn kanaal.
Aan de overkant ligt Driemond
Ik kan het gewoon niet laten met dat "prachtige" weer. Kortom, het leek droog vandaag. Het zou in de praktijk ook echt meevallen met af en toe een klein buitje. Dus lekker op pad, verder vanuit Weesp. Leuk stadje met veel watersporters. Langs de Vecht stond aan beide zijden een hele rij bootjes geparkeerd; aan boord zaten de mensen wat te lezen of met elkaar te kletsen. Gewoon lekker vakantie dus. En ik sjokte voorbij. Kwam uiteindelijk bij de enorme brug over het Amsterdam-Rijn kanaal bij een mij onbekend plaatsje. Op een bankje heb ik geluncht; een bonenfantasie met rundvlees, courgette, uien, knoflook en wat oosterse kruiden. Er kwam een dame langs die mij kon vertellen dat het mij onbekende plaatsje Driemond was; de plek waar het Gein doorheen loopt. En inderdaad, de wandeling ging verder langs het Gein; doodlopende weg voor auto's en dus merkwaardig genoeg onder de rook van Amsterdam een uitermate landelijk rustige boerenlandwandeling.
Sfeervolle oevers van 't Gein
Ik kwam zelfs langs een kaasboerderij en natuurlijk kocht ik een stukje oude boerenkaas. Ik mocht ook de stal zien en die was nog "ouderwetser" dan die van Boer Dirk; een groepstal met houten staanders en de groep achter de koeien tegen de muur. Zo te zien geen mestketting dus veel werk 'swinters als de koeien op stal staan. Ze hadden slechts 25 MRIJ koeien en daar leefden ze van. Het kan dus wel zonder die krankjoreme grootschaligheid die tegenwoordig de trend lijkt te zijn.
Het trekvogelpad boog weer terug naar het noorden, door een stuk nieuwe natuur en daar ontwaarde ik allemaal huizen; een nieuw stuk Amsterdam, Bijlmerweide genoemd. Uiteindelijk kwam ik zelfs uit in de oude Bijlmermeer en die had een verbazingwekkende facelift ondergaan. Het zag er allemaal heel gezellig uit met afwisselende nieuwbouw tussen de oude eenvormige flats. Daarvan zijn er ook een stel afgebroken denk ik. Viel me niks tegen.
Met metro en trein weer snel naar huis. 'sAvonds nog even gestepbridged met Roos en weer heerlijk geslapen. Mocht ook wel want 'smorgens was ik ook al bij Sportcity geweest; niet zo intensief getraind, maar ook niet stilgezeten.

Geen opmerkingen: