24 juli 2016

Via Essen naar de Harz

Een bruiloft, gefotografeerd onderweg naar het hotel in Essen
Roos had het al jaren over de Harz als bestemming voor een paar dagen wandelen. Ik had wat zitten knoeien met de mogelijkheden van de Flixbus. Er is geen directe verbinding van NL naar de Harz met de Flix, maar Essen als overstapplaats leek ons wel geschikt. En zo vertrokken we rond 12.00 uur vanaf Utrecht CS richting Duitsland. Die bus naar Essen is best handig voor als je naar een ander wandelgebied wilt: Sauerland want dat is de eindbestemming. Maar nu gingen we naar de Harz, met overstap/tussenverblijf in Essen.
Aangekomen in Essen eerst (weer) naar het Folkwang museum; prachtig gebouw en een interessante collectie. Merkwaardig dat dit museum zo weinig belangstellenden trekt; de collectie is best vergelijkbaar met die van bv het Kröller-Müller of het Vincent van Gogh museum in NL. Verder is de toegang voorlopig gratis door een enorme subsidie die is gegeven door het Krupp concern.
Dus rustige zalen en volop de tijd om alle schilderijen en andere voorwerpen te bekijken. Onderweg naar het hotel kwamen we nog verzeild in een exotische trouwerij. Het ging er heel vrolijk aan toe en daar moesten we natuurlijk een foto van maken.
Daarna naar Hotel Essener Hof, vlakbij het Hbf van Essen. We kregen een betere kamer dan dat we besteld hadden; heel ruime kamer en een badkamer als een balzaal. Genieten dus.
Lekker gegeten bij een Turks restaurant met een eerste Duits biertje erbij. Dan is het leven wel weer heel goed! Morgen vroeg verder naar Quedlingburg.

Geen opmerkingen: