07 juli 2016

Een reddende boswachter

Natuurlijk eerst Roos verwend met een lekker ontbijt; eitje, beschuitje, wat kersen en een kop Oudemansthee.
Vandaag was het weer mooi weer! We zouden een etappe van het Maarten van Rossempad gaan doen. De vorige keer waren we geëindigd bij een leuk restaurant in Rheden en dat wilden we nu eigenlijk weer doen. Roos had een etappe - in de tegenovergestelde richting dus - uitgezocht; totaal 22 kilometer. Nou dat zou vies tegen vallen en ik had al veel kilometers in de benen deze week en de jaartjes beginnen toch te tellen.
Eerst met de buurtbus van Apeldoorn naar een brug over het Apeldoorns kanaal, precies op de route; knap uitgezocht van Roos. Maar daarna vele kilometers langs het kanaal; mooi hoor, maar er kwam geen end aan. Toen weer de Veluwe op, door de bossen op de GPS. Ik kreeg al steeds meer het gevoel dat het veel meer kilometers zouden gaan worden dan Roos had uitgerekend en wilde af gaan steken; de GPS gaf aan dat "De Posbank" rechtdoor was, en daar wilden we met het pad stoppen en naar Rheden afslaan net als de vorige keer. Juist op dat moment kwam er een auto aan. Ik vroeg aan de bestuurder/boswachter of de weg rechtdoor de snelste weg naar de Posbank was. Hij beaamde dat maar zei tevens: "het gaat het snelste als jullie met mij meerijden". Nou dat was niet tegen dovemansoren gezegd en zo konden we het totaal voor vandaag op 21 kilometer houden. Aardige kerel; we praatten natuurlijk over natuurbeheer terwijl hij met de sterke terreinwagen door het bos roste of hij op de snelweg zat. Van de Posbank af over de asfaltweg onder protest van Roos de snelste wandelroute naar Rheden gelopen. Laatste eindje toch maar door een landgoed en zo kwamen we op bekend terrein.
Een hapje gegeten bij het ook nu weer drukke, gezellige restaurant. Roos nam gebakken lever met spek en ui en ik nam iets dat ik in geen jaren heb gegeten: een russisch ei. Een eventuele volgende keer neem ik weer een varkenshaasje zal ik maar zeggen.


Geen opmerkingen: