10 juli 2016

De reptielen van het Galicicapark

Kijken of het gras verderop groener is
We zijn alweer meer dan een week thuis en nog niets geschreven over ons bezoek aan Macedonië; we zijn ook zo actief met van alles en nog niks; sportcity, wandelen, bridgen en dat alles komt in deze Blog. Maar bij het - eindelijk - doornemen van de vakantiefoto's zag ik toch wel weer wat nieuws dat we daar hebben meegemaakt: copulerende schildpadden! Spannend. Heb nog nooit een schildpad zo hard zien lopen als dat mannetje toen het vrouwtje door de schrikreactie op onze verschijning zich losmaakte en er vandoor ging. Hij wist niet hoe snel hij haar weer moest bestijgen, een slakkenspoor achterlatend.
Hagedis
Maar ook een ingezoomde foto van een hagedis, geen smaragd hagedis - die hebben we niet eenmaal gezien dit keer - maar een "gewone", zal wel rotshagedis heten o.i.d.
Maar de klap op de vuurpijl was toch wel de prachtige slang die we zagen of beter gezegd, die Roos zag. Plotseling hield zij stil op het pad en daar lag een schitterende adder; andere kleurstelling dan ik wel op het Hijkerveld heb gezien met Dick vD, maar gezien de zigzagstreep op de rug wel een adder. Hij bleef eerst doodstil liggen zodat we hem konden fotograferen en kwam toen in beweging om in het struweel te verdwijnen.

Fraaie slang middenop het wandelpad

Geen opmerkingen: