06 juli 2016

Van de Melkmeent naar Weesp

Ik was sneller in Weesp dan ik had verwacht. Bij aankomst
direct de Vecht in beeld. Lekker biertje gedaan.
Was ik maandag bij de wandeling over het Trekvogelpad bij de bushalte Melkmeent in Hilversum gestrand, stond ik daar vandaag even na de middag weer voor het volgende stuk; ik heb de smaak te pakken en wil eigenlijk wel iedere niet-regendag aangrijpen voor een stuk wandelen. Goed voor de conditie; goed voor de geest want al wandelend kun je lekker je gedachten laten gaan terwijl je van de schoonheid van de omgeving geniet.
Schoonheid van de omgeving is inderdaad wel een belangrijk punt bij die LAW wandelingen. Het is ongelooflijk hoe ingenieus de samenstellers van deze wandelroutes te werk gaan en zelfs in drukke delen van het land "kruip door sluip door" paden vinden die tòch door het groen lopen. Het LAW pad door het Haagse bos is daar een goed voorbeeld van, maar ook de etappe van vandaag. Die liep over de heide dwars door het Gooi, en via een piepklein stukje door een buitenwijk van Naarden ging de route verder langs het Naardermeer. Ooit aangekocht door een Amsterdamse koopman in de 19e eeuw en met een enorme kapitaalsinvestering drooggelegd. De landbouwopbrengst van de polder viel zodanig tegen dat het gemaal na enkele jaren stil is gelegd waarna de polder in enkele weken weer onder water stond. Overigens heb ik altijd begrepen dat de Naardermeerpolder door kwelwater gewoon niet droog te houden was.
Na het ronden van het Naardermeergebied nog een ferm stuk door weidegebied en uiteindelijk kwam Weesp in zicht; eigenlijk sneller dan ik had verwacht. Ik had "pas" 15 kilometer achter de benen en ik was te vroeg voor het inchecken bij NS. Daarom niet getreurd maar een lekker biertje gedronken in een bruine kroeg; gezellig, Brugse Zotte van de tap, broodje osseworst en een hoop slap gelul om me heen; echte kroegkletskoek; best gezellig.
Naar de trein en voldaan weer op de bank; ik zat een beetje te knikkebollen, maar heb om half tien toch nog een uur gestept; gebridged via het internet netwerk van de bridgebond. Ging niet geweldig, maar ik was ook wel wat moe; had 'smorgens ook nog eerst gesport bij Sportcity, vandaar.
Roos toonde zich nog bereid om de straat over te steken om mij van wat rode wijn af te helpen. Als een blok geslapen.

Geen opmerkingen: