28 december 2015

Tòch nog een keer naar Leuvenum

Kuifmees. Foto Hans van Zummeren
Was ik vorige week naar ik dacht voor de laatste keer dit jaar op het Hulshorsterzand, daar was ik er vandaag toch nog een keer voordat 2015 was afgelopen. Gisteravond zei Roos dat het vandaag een prachtige dag zou worden - ze had weeronline geconsulteerd - en dat het dus een uitgesproken wandeldag zou zijn. En .... ze had wel zin om mee te wandelen ook al voelde ze een opkomende verkoudheid/zere keel. "Dan gaan we van de Zwarte Boer naar Nunspeet", stelde ik ondemocratisch voor. Dat blijft toch altijd het meest dichtbijzijnde prachtige wandelgebied bij ons in de buurt, althans ik heb nooit een mooiere wandeling gevonden zo dichtbij Bilthoven.
Per chat nog even bevestigd dat de problemen met de keel wel meevielen en daar zag ik de mij zo bekende gestalte al aankomen bij het station. Ik had koffie, en speciaal voor Roos een halve liter erwtensoep meegenomen en natuurlijk een plak rozijnen-notenbrood voor ons beiden. Vanwege het gewicht had ik mijn Swarovski maar thuis gelaten; er zit ook niet zo veel in het bos, althans tijdens het wandelen zie je maar weinig om deze tijd. Maar gelukkig had Roos wel haar verrekijker bij zich. Want aangekomen op het bankje bij de beek waar we de koffie wilden slurpen zagen we in een boom flink wat gefladder; een boomklever, goudhaantjes, wat sijsjes en iets dat ik hield voor een keep.
Langs de prachtig herstelde Leuvenumse beek en natuurlijk over het Hulshorster Zand verder op weg naar de trein. Zo tegen het eind van de wandeling zagen we een eigenwijs, volstrekt niet schuw kuifmeesje. Gelukkig hadden we de kijker bij ons, maar die zat al opgeborgen in de rugzak?! Het meesje hield zich koest en ging er nog eens voor zitten zodat we hem/haar goed konden bekijken. Toevallig kreeg ik een dag later een nieuwe serie foto's van Hans van Zummeren met daarin ook een foto van een kuifmees die hier de Blog siert.
Was inderdaad een schitterende wandeldag geweest. Na afloop nog even in de sauna bij de fitness en vroeg slapen. Ik slaap me helemaal suf in deze tijd van het jaar.

Geen opmerkingen: