14 december 2015

Opstijgende ganzen

Putter. Foto Hans van Zummeren
Vandaag met Roos en de twee Swarovski's de wandeling gemaakt die ik twee weken geleden met Huib maakte, van Polsbroek over het Groene Hartpad richting IJsselsteijn. Het was mooi droog weer en we modderden ons over de Tiendwegen. In de bomen puttertjes die de zaadjes peuterden uit de elsenproppen; roodborstjes in het struweel, veel meerkoeten overal op de weilanden en in de sloten. Af en toe zo'n prachtige grote zilverreiger.
Ik had niet alleen koffie meegenomen voor in de trein maar ook mijn tondeuse zodat Roos mijn haar kon trimmen; was weer eens hard nodig en buiten heb je er in huis geen rommel van. Was zo gebeurd; Roos wordt heel ervaren in het korten van mijn almaar dunnende haardos; ze kan het nooit laten om daar iets over op te merken. Dat het minder wordt kan mij geen bal schelen.
Vlucht kievitten. Foto Hans van Zummeren
Linksaf naar Posbroekerdam en onze boterhammetjes weggeknaagd in het overdekte zitgedeelte van het rustpunt waar ik inmiddels met Huib al twee keer heb gezeten. De mevrouw nog bedankt voor het open stellen hiervan.
Over het fietspad langs de weg richting Oudewater en dan weer over de tiendweg die naar IJsselsteijn gaat. Bij de plas hebben we onze ogen uitgekeken naar die prachtige smienten en tal van andere watervogels als aalscholvers, wilde eenden, kuifeenden en naar wij dachten zelfs een paar krakeenden. Een vlucht kievitten was prachtig om te zien. Grauwe ganzen, brandganzen, zwanen. Zo'n plas trekt direct veel watervogels.
Brandganzen klaar om op te stijgen. Foto Hans van Zummeren
We liepen weer verder en verrasten daarbij een veld vol brandganzen die als één man opstegen met het geweldige geluid van al die vleugels die de grote vogels van de grond doen verheffen.
In Montfoort de bus genomen richting Utrecht en een lekker broodje met gebakken scharfilet genuttigd. Was een fijne dag!

Geen opmerkingen: