06 december 2015

Naar Wickenrode

Lekker biertje bij zum Goldener Adler
We hadden grappig genoeg niet gemerkt dat we helemaal geen onderdak hadden voor de maandagnacht. Wellicht in Wickenrode dachten we; op redelijke afstand van Nieste en er is Hotel zum Goldener Adler. De wandeling door het Gläsnertal, het dal van de beek de Nieste was ons gisteren heel goed bevallen dus alle reden om die nog eens, maar dan in haar geheel te gaan lopen. Dus hup met de geit naar Wickenrode. Was eigenlijk maar een hanentree, we waren er zo. Maar eens een kijkje nemen bij het hotel en zo stelde ik voor: "laten we kijken of we daar een hapje kunnen eten". In Nieste is niet zo veel, afgezien van de Pizzeria Fantastico en om nou weer het maal te doen met Bratwurst op de Weihnachtsmarkt daar hadden we niet zo'n zin in. We hebben er een lekkere, voedzame maaltijd genuttigd. Roos vroeg aan de bazin van het hotel of we hier de volgende nacht terecht zouden kunnen, maar dat was "Ruhetag" en ze was merkwaardig genoeg onverbiddelijk. Nou ja, achteraf niet zo erg want we zouden uiteindelijk een veel betere plek gaan vinden. Met de bus naar het trammetje en naar Kaufungen; Roos had het adres van een hotel in Kaufungen, Hotel Steinertsee; dat had ze al eerder gebeld, maar toen werd gezegd dat het zondagavond, vandaag dus, vol zou zitten?! We kwamener aan en er was geen kip, het was niet vol, maar gesloten?!
Met de zelfontspanner en tegenlicht. Foto gemaakt
bij de Steinertsee.
En toen weer via een andere route terug naar Nieste. Weer even op de Weihnachtsmarkt gekeken; leuk voor de dorpelingen, maar voor ons niet zo, dus op naar ons appartement. En natuurlijk maar eens verder gekeken op alle informatie die we hadden voor een overnachting voor de volgende dag of anders nog maar een naggie Nieste en een happie eten in het restaurant "zur Linde", maar dat bleek slechts voor groepen open te gaan voor de lunch, en wij met z'n tweetjes was toch echt geen groep.
In Hessisch Lichtenau vonden we hotel Hubertus en daar konden we terecht. Dat zou uiteindelijk wel "ons blijvertje" worden, althans de plek waar we graag naar terug zullen gaan.

Geen opmerkingen: