30 december 2015

Een negen in Limburg

Maretakken in Zuid Limburg
Foto Dick
Gisteren consulteerde ik weeronline en zag dat het weer in Limburg voor vandaag een 9 kreeg; een schitterende dag in het verschiet dus. Leuk om weer eens die wandeling van Vaals, via Sippenaeken en het Geuldal naar Epen te maken. Misschien wil Dick wel meelopen. En inderdaad, via mail bleek dat Dick ook best zin had om samen te gaan wandelen. Dus volgens dienstregeling, om 9.33 stopte mijn bus op de halte Heuvel in Vaals en daar stond Dick mij al op te wachten. Hij had alleen een ander voorstel voor de wandeling, in de zon blijven en niet door het bos naar Sippenaeken maar uiteindelijk wel via het Geuldal door naar Epen. Wat ik niet wist was dat dit een veel kortere wandeling was dan via Sippenaeken. Uiteindelijk werd het 12 kilometer en nam Dick al vroeg afscheid om vanaf Epen weer terug te wandelen naar Vaals.
Onderweg hadden we van het uitzicht kunnen genieten en hadden we de wind achter ons; was lekker relaxed lopen. Toen ik een foto wilde maken bleek mijn toestel te weigeren omdat de batterij alweer leeg was; het is fotografisch een fijn toestel alleen is de batterij wel verdraaid snel leeg in vergelijking met het oude toestel. Nou ja, vaker opladen dus. Gelukkig kon Dick wel een paar foto's voor me schieten waaronder de hier getoonde van de maretakken die hier in het Zuidelijkste puntje van NL volop aanwezig zijn.
Ik ben ook maar gestopt in Epen en heb om 13.00 uur alweer de bus genomen; was daardoor wel weer lekker vroeg in Bilthoven. Nog even snel een saunaatje gepikt en naar huis. Morgen vroeg op om oliebollen te bakken. Nou dat was geen probleem want door het vroege opstaan en de lange reis en het wandelen waren de luikjes alweer vroeg gesloten. 

Geen opmerkingen: