03 september 2015

Wellicht een wandel-reünie

We doorstaan de plensbui in het bushokje
Vandaag weer een wandeldag met Huib. Ons dispuut PROIRA begint meer en meer onderwerp van gesprek te worden tijdens onze excercities door het NLse landschap. Zo had ik afgelopen dinsdag met Arend Dogterom gesproken; Arend was niet zo'n liefhebber van grootschalige reünies met "mensen van vroeger", daarentegen had een andere dispuutsgenoot van ons, Lex Pull juist laten weten dat hij meer voelde voor een bredere groepsontmoeting dan wat ik benoemde als een 1-2-tje. Terwijl ik op weg was naar Gouda waar Huib en ik samen de bus naar Stolwijk zouden nemen bedacht ik mij dat het wellicht een aardige formule zou zijn om Lex uit te nodigen om mee te wandelen.
In de bus bespraken we dit idee en al snel kwam het voorstel naar boven om alle dispuutsgenoten waarvan we inmiddels over de e-mail adressen beschikken, inmiddels ongeveer 20 personen uit te nodigen om aan te sluiten bij wat we kunnen munten als "Wandel reünies". Ten slotte heetten onze vroegere wekelijkse bijeenkomsten ook reünies. Daaruit komen dan vast ook ideeën naar voren voor de niet-wandelaars onder ons; niet iedereen houdt van wandelen of kan het opbrengen.
Nog een laatste koffie
We stapten uit even voorbij Stolwijk; een dreigende donkere lucht in de verte: "zullen we maar even hier wachten", stelde Huib voor en terecht want het begon onbeschoft hard te regenen met enkele keiharde donderslagen. We maakten van de tijd gebruik om alvast de door mij meegenomen koffie met Quiche Loraine te verschalken. Regenkleding aan en toen de regen enigszins ophield hebben we een stuk van het "Groene Hart pad" gelopen. Het was prachtig en voerde over kades en door nat gras. Onderweg nog een picknicktafel tussen niks en nergens waar we de tweede koffie namen.
In Ouderkerk a/d IJssel hebben we de bus weer genomen terug naar Gouda.
Intussen hadden we besloten dat ik in mijn eigen gmail account een "Group" aan zou maken met alle bekende e-mail adressen van onze dispuutsleden en dat ik het idee en een uitnodiging zou versturen voor de wandel reünie. 

Geen opmerkingen: