28 september 2015

Naar kasteel Doenrade

Ontvangst met prachtig weer
Het gebeurt me toch niet zo gek vaak dat ik nog nooit van een bepaalde plaats in NL heb gehoord, maar Doenrade? Ligt in Zuid Limburg. Roos'  zus en zwager vierden daar hun 65e resp 70e verjaardag en deden dat met de familie van beide kanten, een fors gezelschap.
We werden pas rond 16.00 uur verwacht en maakten graag van de gelegenheid gebruik om een lekker stuk te wandelen naar het kasteel. Vanaf het stationnetje Geleen Oost had Roos een route uitgeprint naar het kasteel. Met deze route beschrijving en de GPS kwamen we een heel eind; viel niets tegen dat ons onbekende stuk van Limburg, We kwamen dan ook lekker uitgewaaid aan bij het gezelschap. Anneke en Pieter organiseren wel vaker dit soort familiebijeenkomsten. Het was dan ook leuk om de bekende gezichten terug te zien. Het gezelschap was aanzienlijk groter geworden dankzij het aantal kleinkinderen dat aanwezig was; ik meen elf stuks tussen enkele weken en tien jaar oud en dat speelde toch leuk met elkaar!
Alle kleintjes op een rijtje
Na de welkomstborrel met z'n allen aan tafel. We hadden een aparte ruimte voor ons gezelschap zodat de kinderen lekker rond konden lopen en dat deden ze graag. Opvallend was hoe voorzichtig de wat grotere kinderen met de kleintjes omgingen. Leuk om te zien.
Na het diner was er gelegenheid tot dansen en werden er toespraken gehouden en een origineel cadeau overhandigd: een glossy waaraan het hele gezelschap had meegewerkt: de P&A glossy.
De avond werd afgesloten met muziek en dansen en een lekker glaasje tussendoor natuurlijk. Mijn oren konden het volume niet aan zodat ik wat vroeger naar de uitstekende kamer ben gegaan en van een rugbywedstrijd op TV heb genoten terwijl ik de muziek van beneden nog uitstekend kon horen, althans de basso contino daarvan. Geslapen als een roos.

Geen opmerkingen: