28 september 2015

Een tunnel voor wandelaars en dassen

Tunnel voor wandelaars en dassen
Toen ik vorige week maandag langs hotel Bemelmans liep en de gasten zo lekker zag zitten ontbijten bedacht ik mij dat ik ook wel eens naar dat aardige familiehotel zou willen om te verblijven. En dat hebben we nu gedaan. Gisteren, na afloop van het bezoek aan de dierentuin zijn we naar station Kerkrade gewandeld en hebben daar de stoptrein naar Schin genomen. Het was schitterend weer; op het terras van het hotel een merkbaar zwaar biertje gedronken, een donkere Tongerlo, bier gebrouwen door de Norbertijnen.
In de zon nog een wandelingetje gemaakt voor het eten en via de holle weg naar het bankje van m'n vader en daar even op gezeten, kijken naar een torenvalk die erin slaagde om een muisje te verschalken. Hij kon direct aan de maaltijd, wij moesten wachten tot half zeven, de tijd voor de pensiongasten. En we hebben toch weer lekker gegeten. Je begrijpt gewoon niet waar een mens het allemaal laat, hoewel .....
Op de kamer geconstateerd dat de TV echt een onzinnig medium is en derhalve vroeg in slaap gevallen en de maansverduistering aan ons voorbij laten gaan.
Uiteindelijk vertrokken we vrijwel net zo laat voor de wandeling als dat ik vorige week het hotel passeerde; leuk! Was een aangenaam verblijf.
Weer zo'n beetje de wandeling gemaakt die ik vorige week had uitgezocht, maar op zeker moment meer naar het zuiden gegaan om de provinciale weg over te steken tussen Margraten en Cadier in. Over kleine paadjes en tot onze verrassing via een tunnel die slechts toegankelijk was voor wandelaars en dassen; heb ik echt nog nooit gezien; zal ik regelmatig op gaan nemen in mijn wandelingen.
Nog wat verder gewandeld en terug naar de provinciale weg waar we de bus hebben genomen en weer terug naar De Bilt. Waren fijne dagen.


Geen opmerkingen: