06 september 2015

Naar park Middelheim in Antwerpen

Peter leest mijn reservering in vanaf m'n groompie
Flixbus is dan misschien een Duitse organisatie, maar vanuit NL kun je er ook mee naar België, naar Antwerpen en Brussel rijden. Onze vriend Peter S. maakte ons op het bestaan van Flixbus attent; hij rijdt ook zelf als chauffeur op de Flixbus en moest vandaag naar Brussel voor ons alle reden om met hem mee te rijden en een dag Antwerpen te gaan genieten. Huib was onlangs in Antwerpen en adviseerde om naar park Middelheim te gaan; een (gratis toegankelijk!) museumpark met een enorme collectie beelden en niet alleen van die moderne raadselachtige kunst, maar ook schitterende beelden van Rodin en andere groten.
We moesten opstappen bij Rotterdam CS en daar kwam de inmiddels bekende groene Flixbus van de firma Verhoeff met Peter aan het stuur aanzetten. Inchecken wilde ik graag uitproberen met m'n groompie. Ging in eerste instantie niet goed, maar later werkte het tadelos; maakt het makkelijk als we onderweg gaan boeken met Flixbus; we willen ermee gaan rondreizen in D'land, vandaar.
CS van Antwerpen. Lijkt wel een kathedraal
Peter had de plaatsen voorin voor ons gereserveerd zodat we onderweg wat met elkaar konden babbelen; we zien elkaar vrijwel nooit en hebben op moderne wijze contact via Facebook. Rond 11 uur waren we in Antwerpen; we liepen op de GPS naar park Middelheim. Onderweg door de diamantbuurt met orhodoxe joden met grote hoeden, baarden en haarlokken. En verderop door onbekend, rustig en fraai Antwerpen. Een vriendelijke heer wees ons op het laatste stukje de preciese weg naar het park, dwars over het ziekenhuisterrein. Helaas werd het weer toen slechter en moesten we de regenkleding aantrekken. Maar daarom niet getreurd. De beelden waren zeer de moeite waard; we gaan hier vast nog wel eens naar terug want we hebben lang niet alles gezien; op zeker moment begon de maag te protesteren en hebben we maar de tram terug naar het centrum genomen. Daar een heerlijke lunch genoten in een op en top Belgische tent. Vooraf een glaasje champagne; hoorde bij het menu maar Roos houdt daar niet van. Tja, dan offer je je maar op en drink je er twee en spoel je de nare smaak maar weg met een biertje.
Beeld van Rodin
Dus veel puf had ik toen niet meer. Doorgelopen naar de markt en in het inmiddels weergekeerde zonnetje wat op verschillende bankjes gezeten. Weer rustig terug naar het CS van Antwerpen waar onze bus zou komen. Voor de zekerheid nog maar een biertje gedronken.
De rit terug liep weer gesmeerd; we zaten weer voorin bij Peter en babbelend en wat dommelend schommelden we weer naar huis. Aansluiting met de trein was perfect en om 22 uur waren we weer thuis. Een wijntje hoefden we niet meer; slapen des te maar!

1 opmerking:

Unknown zei

Blij, dat jullie zo genoten hebt.