23 september 2015

Weer naar Stolwijk

Bordje Stiltegebied. Huib: "had je nog
wat willen bespreken?"
Om half negen probeerde ik tevergeefs Huib te bellen; weeronline had voor de omgeving van Gouda weinig goeds te melden terwijl het hier op de heuvelrug prachtig weer was. Het zou uiteindelijk nogal meevallen; pas op het eind van onze wandeling, een voortzetting van het Groene Hartpad zouden we toch maar wat eerder de bus nemen vanwege de regen.
We begonnen opnieuw in Stolwijk en gingen de andere kant op, dus richting Vlist, Polsbroek en Oudewater. Een fraai stuk midden Nederland met tiendwegen, weilanden en sloten. Een overweldigende hoeveelheid groen. Het gras was zeer nat zodat we binnen een uur beiden met soppende voeten, maar vrolijk kakelend het goed gemarkeerde pad volgden. We hebben een aantal jaren geleden dit pad al eens eerder gewandeld, maar ik herkende helemaal niets; dat is toch wel een voordeel van een licht falend geheugen, tenzij het misschien wel het gevolg is van een zekere oververzadiging van het brein met groene indrukken.
We bespraken uiteraard het succes van onze aanpak met een wandeling als platform voor elkaar weer leren kennen zoals het geval was bij de wandelreunie met de oud-PROIRA leden. Het had ons beiden goed gedaan; het laatste mailtje dat ik van Huib kreeg en dat de aanleiding zou zijn van de wandeling van vandaag spetterde van energie! Ik had vooral een gevoel van grote tevredenheid na afloop.
En ook vandaag weer gepraat over allerlei zaken als literatuur; Joost Zwagerman en Peter Buwalda legden we op de fileertafel en vergeleken we qua literair gehalte met Du Gard, Flaubert en Thomas Mann. Wat is literatuur? De boeken die het best verkocht worden? Wie bepaalt wat literatuur is, zeker wat hoogstaande literatuur is? Wat zijn de criterai? Wie het weet mag het zeggen.
Was weer een heerlijke wandeldag ondanks de regen op het eind en de appeltaart ging erin als koek!

Geen opmerkingen: