10 februari 2014

Van Holten naar Lettele

Naar ik had begrepen zou het vandaag een regendag worden. Daarom had ik besloten om niet aan de wandel te gaan maar naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Maar Roos belde gisteravond en vroeg me of ik niet liever wilde wandelen omdat het droog zou blijven; ik was kennelijk verkeerd geïnformeerd. Gelukkig maar, want het werd een schitterende wandeldag. En zo liepen we vanmorgen al om 7.52 het station van Holten uit richting de Holterberg. Daar ging mijn GSM: een SMSje van Ab. Hij wist dat we vandaag aan de wandel zouden gaan en had het over "het daget in het Oosten", inderdaad de zon kwam op en hij adviseerde ons het pannenkoekenrestaurant in Lettele. Het verbaasde me nogal dat hij überhaupt van Lettele had gehoord, maar dat hij er zelfs de horeca kende deed hem stijgen in mijn bewondering (har har).
Prachtige etappe van het Marskramerpad; door bos, heide en landbouwgebied. En gezellig zo met z'n tweetjes; vaak loop ik alleen op de verre etappes; Roos houdt niet zo van heel vroeg opstaan en dat is wel de consequentie van de verre etappes als je door de week reist met het DalVrij abonnement van de NS; voor 6.30 uur inchecken en dat valt niet altijd mee har har.
Heel rustige wegen en uiteindelijk Lettele; geen tijd meer voor een consumptie in het inderdaad aantrekkelijke etablissement.
Gelukkig had ik de vertrektijden van het buurtbusje in het boekje genoteerd. We kwamen 10 minuten voor tijd aan en waren heerlijk vroeg weer thuis.
Daarna nog even relaxen in de sauna van het firness centrum. Het leven is nog niet zo slecht voor een pensionado. 

Geen opmerkingen: