05 februari 2014

Hazenrug

Van Riet B. begreep ik dat je een hazenrug na aanbakken slechts 2 uur op 90 graden hoeft te houden om hem rosé te kunnen genieten. Het leek me zo kort, maar ze heeft volstrekt gelijk. Vandaag kreeg ik een onverwacht telefoontje dat zoon Peter langs wilde komen met een verrassing en ik dacht hem op mijn beurt te kunnen verrassen met een lekkere hazenrug. Precies om vier uur als afgesproken kwam hij langs met de eerste 4 eitjes van het jaar van zijn kippen. Zijn kippen zijn vooral mooi maar toch wel legkippen en hun eieren zijn bijzonder lekker: een grote dooier in verhouding tot de rest van het ei; heerlijk om met een beetje suiker geklutst zo op te nuttigen (contaminatie met opzet).
Ik had me (helaas) niet aan de twee uur van Riet gehouden en de hazenrug was toch weer te gaar en wat aan de droge kant. Verder bleek dat Peter helemaal niet van "wild" houdt; ik heb snel een liter erwtensoep voor hem ontdooid en hij heeft ervan gesmuld.
De hazenrug gaat met wat hertenvlees dat Roos heeft bereid in de ragout; bij AH heb ik pasteibakjes gekocht; dat wordt weer smullen en de volgende keer zal ik me aan de twee uur houden. Gisteren heb ik weer twee hazen van de jager mee gekregen!

Geen opmerkingen: