01 februari 2014

Naar St Niclaas

Bij de kerk een groot beeld van,
hoe kan het anders: St Nicolaas
Vanuit Hulst kun je met de bus naar St Niclaas in België. We wilden wel in België gaan lunchen en dan terug met de bus of liever nog lopend. Rond 10.30 vertrokken we met de Belgische bus als enige passagiers van het busstation Hulst. We waren nog maar net onderweg toen we met de bus het fietspad St Niclaas - Hulst passeerden en toen wisten we ook direct hoe we terug zouden gaan lopen: over dit fietspad en zo zou geschieden.
Aangekomen in St Niclaas op het grote plein waren we onder de indruk van de fraaie Vlaamse gebouwen waaruit de grandeur van ons gezamenlijk verleden in de zeventiende eeuw zich manifesteerde. En een enorm leeg plein waar op donderdag markt wordt gehouden maar dat nu helemaal leeg was; zag er prachtig uit zo'n grote plek in een stad zonder auto's. We zochten een gezellig plekje om een hapje te eten. Er zat een viertal dames aan de bubbels en genoeglijk met elkaar te kouten; een andere gast hield de waard bezig met foto's op z'n ielepiele apparaatje. We hadden ons voorgenomen om te gaan lunchen en ondanks dat het ontbijt nog achterin m'n keel klotste hebben we een heerlijk zitten eten met een tomatensoep zoals die hoort, een vol au vent met koffie en gebak toe. Toen was een wandeling wel op z'n plaats; allemachtig wat zat ik vol.
We kwamen in een gezellig gesprek met een stel medegasten en die vertelden ons hoe we bij het begin van genoemd fietspad konden komen. En dat hebben we helemaal afgelopen. 's Avonds hebben we niet meer gegeten maar zijn we vroeg gaan slapen.

Geen opmerkingen: