24 februari 2014

Eerst de afwas gedaan

Ai ai, wat was ik weer moe gisteravond. Die arme Roos was snipverkouden, maar kwam toch nog even langs om de wandeling voor vandaag te bespreken. Het zou een vervolg van onze wandeling van vrijdag worden: van Kortenhoef via het Oppad en terug door de plassen naar Loenen aan de Vecht. De trein van 9.13.
Ik heb een ontzettende hekel aan haasten; eerst de afwas gedaan zoals ik me al dagen lang had voorgenomen en toen was het toch later dan ik dacht. Ik moest me haasten en stelde voor om een treintje later te nemen en (ook om sanitaire redenen, vanwege het ontbreken van toiletten in de sprinters en in de bus) om via Amersfoort te reizen; dan heb je de stoptrein naar Zwolle, voorzien van toilet en de intercity naar Hilversum. Uiteindelijk toch maar over Utrecht Overvecht, helaas want door een wisselstoring moesten we de plannen alsnog snel wijzigen en zijn we terug naar Bilthoven en door naar Baarn gegaan; eerst een versnapering (chocolademelk met een heerlijke punt walnoten/honing taart) bij restaurant "de Generaal" op het oude station van Baarn. En vervolgens aan de wandel, via de Stulp en gezworven door ons onbekende, maar wel open gestelde landgoederen bij Lage Vuursche. Uiteindelijk maar de bus genomen naar Den Dolder; ik was weer moe van al dat wandelen van de laatste dagen; het was toch weer een stevige exercitie.
Bleek m'n fiets ook nog kapot te zijn; een lager in het voorwiel had het begeven (begreep ik eindelijk waar dat gekraak van de laatste tijd vandaan kwam) en het wiel wilde niet meer draaien. Gelukkig stond ik voor de winkel van Fietsenmaker van Weelden. Morgen alweer klaar!
Het was weer prachtig weer; nog heerlijk in het zonnetje gezeten bij Roos in de tuin met een kopje thee. Een zonnig einde van een dag met hindernissen.

Geen opmerkingen: