30 januari 2014

Recital bij de Biltse boekhandel

Wanda zingt o.a. liederen van Roos
Een beloftevolle dag deze donderdag; niet alleen moesten we in onze nieuwe bridgeclub voor het eerst in de "A-lijn", de hoogste lijn spelen, maar deze avond zou een recital plaatsvinden waar sopraan Wanda Peters in het kader van de week van de poëzie een recital zou geven van een twintigtal nederlandstalige liederen, waaronder een drietal van Roos!
Het bridgen liep wonderwel goed af; we werden derde met 56%!
Hugo kwam nog bij me eten tussendoor; hij was er als afgesproken precies om 18.45 uur; ik had het pasteibakje klaar staan en de ragout stond al warm. Daarna hutspot voor meneer; om iets voor half acht heb ik hem de deur uit gezet want ik moest naar de Biltse boekhandel, bij het station waar het recital plaats zou vinden.
De zaak zat helemaal vol; een kopje koffie gedronken en daar begon het recital. Drie dames verzorgden het geheel. Allereerst iemand die de gedichten toelichtte en declameerde en vervolgens Wanda Peters die zong onder begeleiding van Tonneke. Halverwege werden de liederen van Roos ten gehore gebracht. Eigenlijk kende ik die slechts van de computer en dat klinkt heel eigenaardig met die kunstmatige toontjes en natuurlijk zonder echte zang. Maar nu in het eggie was ik onder de indruk; haar composities deden absoluut niet onder voor die van de "professionals", in tegendeel ik vond die van Roos ver boven het gemiddelde, net als onze bridgescore zal ik maar zeggen.
Ik ben trots op haar! 

Geen opmerkingen: