17 januari 2014

Lezen in de trein

Reizen per trein heeft het voordeel dat het je geen tijd kost?! Hierbij zal menig treinreiziger de wenkbrauwen fronsen; reizen per trein kost toch veel meer tijd dan met de auto! Je kunt de reistijd gebruiken om andere dingen te doen zoals lezen. In mijn forenzentijd heb ik wat afgelezen; 'smorgens vroeg al en als ik niet al te moe was ook weer op de terugweg. toen de laptop in zwang kwam kon ik zelfs werken in de trein; zo kon ik wat later beginnen en wat vroeger weer naar huis gaan; dat is wanneer je de vijftig bent gepasseerd wel zo aangenaam; dat forenzen valt niet mee naarmate je ouder wordt.
Tegenwoordig zie je veel mensen die allerlei dingen doen in de trein en niet alleen maar met hun ielepieleapparaatje scheel zitten kijken. Men zit films te bekijken, het nieuws te lezen, te werken natuurlijk maar ook boeken lezen, krant en natuurlijk de metro en de Spits lezen. Je hebt zelfs speciale "stiltecoupés" waarvan het de bedoeling is dat je daar stil bent, althans niet luidruchtig gaat zitten ouwehoeren. Dat staat ook duidelijk aangegeven in de genoemde coupés. Helaas kan niet iedereen lezen blijkbaar waarmee het lezen in de trein een wonderlijke aangelegenheid is; niet voor iedereen weggelegd helaas.
En toen ik er een keer iets over zei, ik vroeg: "realiseert u zich dat dit een stiltecoupé is?", kreeg ik als stuitend antwoord: "dat maak ik zelf wel uit". Bah, wat een reactie.

Geen opmerkingen: