21 januari 2014

Lopen langs de Zouwe

Een vrijwel onbelopen Tiendweg
Huib had voor vandaag een GPS route uitgezocht; een rondwandeling van Lexmond naar Meerkerk en via een andere route terug. Het was prima wandelweer; beetje mistig wat wel paste bij dit polderlandschap, een heel klein beetje drizzle af en toe, maar eigenlijk droog weer.
Het grootste deel van de route liep over kleipaden, ik zou ze willen benoemen tot tiendpaden hoewel ik niet zeker weet of hier vroeger veen werd gedolven. De paden waren er niet minder om. Glibberig, dat wel. Huib had daar meer moeite mee dan ik, maar we hebben het gered. Na het eerste stuk glibberen kwamen we bij het Merwedekanaal en daar waar we een autoweg hadden verwacht voor het vervolg daar was een fietspad, hoewel fietspad, er reed vrijwel niemand en we hadden het rijk alleen. In Meerkerk heeft de nieuwe GPS waarop de GPX-track was "gedownload" (wat blijft er over van onze mooie vaderlandse taal?!) ons een beetje in de steek gelaten. Door de grote pijl die aangeeft waar je "zit" worden de détails overschaduwd, waardoor we eigenlijk de weg kwijt raakten (tja waar heb je een GPS eigenlijk voor?). We liepen daardoor verkeerd, keerden op onze schreden terug en vonden de route weer terug. En dat tweede stuk was eigenlijk nog mooier. Dat voerde ons langs het water de Zouwe, langs prachtig onderhouden watermolens en oud Hollands landschap.
Watermolen
Uiteindelijk terug in Lexmond bleek dat we 18 km hadden gelopen. Mijn broek en schoenen waren zwaar bemodderd. Was weer een heerlijke wandeldag. 's Avonds hebben we nog gebridged en ik kon nog wakker blijven ook.

Geen opmerkingen: