05 januari 2014

Mountainbikes op de Veluwe

Schilderachtig landschap
Vandaag opnieuw met Ab aan de wandel; deze keer niet door het gemengd petrochemisch/duin ecotype van Voorne, maar over het bekende gebied van de Veluwe. De auto zetten we in de buurt van Terlet op een parkeerplekje langs de parallelweg van de snelweg. Direct het bos in; het geluid van de snelweg viel langzamerhand weg; vogel geluiden. Deze keer had Ab zijn verrekijker niet alleen meegenomen maar zelfs om gedaan. We zouden die dag wat mezen zien, boomklever, specht en goudhaantje, het kleinste vogeltje van ons land met z'n oranje kuifje.
Maar verder werd de wandeltocht vooral gedomineerd door langs snellende mountainbikers. Liepen wij op het grote pad, dan werden we net zo hard van de weg getoeterd als wanneer we ons op het fietspad waagden. Ach, ik overdrijf, het viel best mee.
Goudhaantje, foto van Wikipedia

We deden wat links-rechts kruisingen en liepen door de bossen en kwamen uiteindelijk zo langzamerhand op de terugweg langs en door de Loenermark. Dat is wel een heel prachtig gebied; half open, geaccidenteerd, mooie uitzichten. Het was weer prachtig weer. Een uitzicht met berken tegen de blauwe achtergrond van de lucht hebben we gefotografeerd; hoop ik nog eens als voorbeeld te gaan gebruiken voor een schilderij.
Deze keer bleef Ab niet bij me eten; het zou eenvoudige "Fuhrmannskost" worden; dat is Ab te min, hij gaat alleen voor "wild"  op het bord har har.

Geen opmerkingen: