11 januari 2014

Het werd uiteindelijk heel mooi weer!

Het resultaat
Dat was weer vroeg op en werken geblazen vandaag. De vorige keer dat we met de natuurwerkgroep Kwadijkse VLot aan de gang waren geweest had Ben "oliebollen" meegenomen zonder vulling; meelballen dus, wel in olie opgewarmd natuurlijk. Ik had me voorgenomen om de volgende keer oliebollen mèt rozijnen en sukade te bakken voor de club. Nou, die vielen in goede aarde. Het zal wel zijn om me te plezieren maar Peter noemde deze oliebollen zelfs de lekkerste die hij dit jaar had geproefd en dat terwijl ik ze donderdagavond al had gebakken omdat ik dacht dat ik vrijdag geen tijd zou hebben.
We begonnen bij het stuk bij de polder "Vurige staart"; dat moest nog worden afgemaakt en daarna nog een stuk bij Monickendam in de buurt. Ik weet nooit welke ringvaart dat nu weer is, maar het kwam me bekend voor.
Deze keer heb ik het heel rustig aan gedaan en flink wat van het praatwerk van Ben overgenomen. Dat beviel mij prima want ik ben absoluut niet uitgevloerd en heb m'n rug niet gevoeld. Zo blijf ik het dus doen. En gezellig afgesproken om morgen met Adriaan vogels te gaan kijken bij de Oostvaardersplassen.
Verder heb ik gemerkt dat zo'n groep ook een heel bijzondere sociale dynamiek kent; ook de problemen die leden van de groep hebben kunnen worden besproken en men staat voor elkaar klaar. Dat is toch wel een heel bijzonder aspect van een groepsgebeuren ook al betreft het "slechts" riet ruimen.

Geen opmerkingen: