08 januari 2014

Die verrekte communicatiewetenschappers

Dat er duizenden per jaar van afstuderen is me inmiddels bekend; waar ze allemaal bleven daar had ik niet zo'n uitgesproken idee van. Ja, bij de NS met de vrolijke noot dat de trein tegenwoordig geen vertraging heeft maar "over vijf minuten binnenkomt"; ergernis wekkend.
Maar zo langzamerhand wordt het me duidelijk. Of het nu m'n pensioenfonds betreft of de organisatie (Staatsbosbeheer) waar ik vrijwilligerswerk doe, allemaal blaadjes met "blije" verhalen van positivo's; had ik snel gezien. Tegenwoordig pak ik ze uit en donder ze ongelezen bij het oud papier. Maar ook van m'n bank, de Rabo bank, die me verder alleen maar mede deelt dat de rente weer met 0,1% is verlaagd komt met maandelijks zo'n onzin blaadje en laatst zelfs met een oproep of ik mee wilde stemmen over naar welke organisatie een forse som geld zou gaan vanwege Joost mag weten welke verdienste. Kennelijk ook aan het brein van zo'n verlichte geest, zo'n communicatie medewerker ontsproten. Ik word daar misselijk van. Zit een bank daar voor? Verhoog liever de rente en stop met die overbodige onzin.
Vandaag zag ik in de Elsevier een pleidooi voor het opnieuw in leven roepen van een staatsbank (zoals vroeger de Postbank voordat ze overging naar ING). Ik zou me daar direct toe bekennen. Doet ook vast niet aan van die communicatieonzin.

Geen opmerkingen: