29 januari 2014

Er is er één jarig hoera!

Hiep hierp hoera!
De tijd vliegt; onze Evi is vandaag alweer een jaar geworden. Toen we aankwamen lag ze lekker te slapen; de taart moest natuurlijk wachten tot ze uit bed zou komen. Arja haalde haar wat vroeger uit bed dan misschien wenselijk, maar goed gehumeurd als mijn  kleindochter altijd is zat ze binnen de kortst mogelijke tijd weer te glimmen van plezier. En er moest natuurlijk gezongen worden. Er is er een jarig hoera hoera enzovoort, eindigend in een driewerf hoera waarbij ze zelf ook haar armpje in de lucht stak; lekker drolletje.
Arja had weer een heerlijke taart gebakken. Niet te geloven maar we hebben daar met vier volwassenen en twee kleine kinderen meer dan de helft van soldaat gemaakt zo lekker was hij.
Evi kan inmiddels al goed staan en probeert heel voorzichtig om stapjes te maken. Wat onwennig staat ze dan aan de rand van de tafel en probeert over te steken naar de bank. De volgende keer dat ik langs kom kan ze vast al lopen; het gaat allemaal zo snel. Ik moest sterk aan vorig jaar denken toen ze nog maar net geboren was.
Gijs is een lieve knuffelaar en maakt graag legpuzzels. Met Walter samen zat hij geconcentreerd een puzzel in elkaar te zetten. Maar ook wild spelen met Walter en een grote kartonnen doos: toppunt van vertier; open en dicht en lachen.
De taart aansnijden.
Het grootste vermaak was toch wel de ballentent?! Dat is een tent met daarin zo'n driehonderd balletjes waar de kinderen dan in rond kunnen dollen. En al die ballen over de grond; en maar opruimen. Arja vindt dat geen probleem, maar ik moet er niet aan denken, maar de kids hebben er wel veel plezier van.
Was een gezellige dag zo met de kids.
Arja is zo vol van haar kinderen en haar zwangerschappen; een mooie fotoshoot, zoals dat tegenwoordig heet kwam tevoorschijn. Leuke herinnering aan een tijd die je maar zo weinig meemaakt  en die zo ingrijpend is in je leven; dochter is er zo ontzettend mee bezig. Dat geboorteproces betreft natuurlijk ook het levensproces in optima forma. Leuk om dat allemaal zo van dichtbij weer allemaal te mogen aanschouwen als opa. En deze keer geen strontluiers! althans niet voor onze rekening har har.

Geen opmerkingen: