07 april 2013

Wat een fijne dag!

Uitzicht in de Kennemer duinen. Foto van Internet
Zaterdag hebben we weer eens van onze vrij reizen mogelijkheid en van het zonnige weer genoten. Vroeg met de trein naar station Santpoort Noord en van daaruit naar station Overveen via het nationaal park Kennemerland. Het is een NS wandeling die ik eenieder kan aanraden. Het was nog behoorlijk koud maar af en toe ook lekker zonnig en dan kon er toch wel een laagje worden uitgetrokken. Hier en daar uitzichten als schilderijen van Ruijsdaal. We hebben ontzettend genoten van het landschap; de duinen behoren toch wel tot de mooiste delen van het land. Behoorlijk moe kwamen we aan in Overveen. Ik was rond half zes thuis; Roos zou bij mij komen eten; ik had e.e.a. uit de vriezer gehaald; we hadden afgesproken om met vrienden te gaan bridgen dus moesten we om uiterlijk kwart over zeven de deur weer uit. En toen ging de telefoon: Hugo, of hij kon komen eten; hij wilde zelf wel koken: z'n bekende pastaschotel net als de vorige keer. Welja; ik was wel moe, maar dat moest toch kunnen. Verder zag ik op m'n GSM dat zoon Peter ook had gebeld, dus ik belde hem even terug: "Ja pap, ik zag dat je straks met vakantie gaat en ik wilde nog even bij je langs komen met Tamara". Dus kort gezegd, een half uur later zaten we met z'n vijven te eten. Hugo kookte de pasta; ik warmde de bruine bonensoep, de erwtensoep en de gulyas die ik had ontdooid op en we schoven het successievelijk naar binnen. Gezellig zo'n volle tafel. De kids bleven nog terwijl Roos en ik ons naar de bridge afspraak spoedden.
Heel gezellig gebridged met Joke en Richard, bekenden van de bridgeclub. Zij spelen aanzienlijk beter dan wij, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben ons, met onze rooie koppen van de buitenlucht goed geweerd. Richard had fijne jaren zestig muziek bij elkaar gezet. Ik hoorde nummers die ik vanaf m'n achttiende niet meer gehoord had en kon ze nog woordelijk meezingen; wat een heerlijke ervaring. En lekker geborreld tussendoor en gesnackt; hele fijne avond.
We kwamen even over twaalven schat ik weer bij mij in de flat. En de kids hadden de afwas gedaan en ook m'n hele kamer verbouwd. Alles van plaats veranderd; m'n opossumvellen aan de muur gehangen, bank en tafel verplaatst. Nou ja, ik laat het voorlopig maar zo staan.
Ik had zo'n heerlijke dag gehad en die eindigde zo verrassend met zo'n opgeruimde keuken! En vanmorgen zag ik dat m'n theepotje zo schoon was geworden als ik het nog nooit had gezien; blinkend wit van binnen. M'n gootsteen loopt een stuk beter door. Dankjewel kids!

PS Ik slaag er niet meer in om zelf genomen foto's op te nemen in m'n Bloggies, vandaar dat ze wat kaal zijn.

2 opmerkingen:

beuzeblaadje zei

Dat klinkt inderdaad als een super zalige dag :-) Wat leuk dat je ook een blogger bent. Heb het zelf ook jaaaren gedaan. Helaas is het grootste gedeelte van mijn logs onlangs bij weblog verloren gegaan maar de laatste maanden was ik gelukkig al overgegaan op wordpress.

Maar volgens mij moet jij die kinderen maar regelmatig laten komen :-)

Groetjes,
Gitty (beuzeblaadje)

11Science zei

Grappig een reactie van een mij onbekende. Ik vind het een hele uitdaging om elke dag een bloggie te produceren; het scherpt je wel!