15 april 2013

De nieuwe NS plee

De nieuwe plee, fraai maar kwetsbaar
NS heeft een aantal van de oude dubbeldeks stoptreinen, u weet wel met die locomotief ervoor, omgebouwd tot chique "sprinters". Meer beenruimte, mooie blauwe bekleding, zelfs een bank waar je op kunt hangen/liggen. Fraaie deurknoppen en ook nieuwe toiletten. Die laatste wekken een beetje mijn lachlust op. Volgens mij zijn ze zo ontzettend storings-gevoelig geworden en lastig in het gebruik, althans de eerste keer.
Bij mijn eerste kennismaking was ik aangenaam verrast door de aanblik van de nieuwe trein. De conducteur liet mij trots zien hoe het toilet werkte. Nou dat was maar goed ook, want je moet de deur niet alleen elektronisch open laten gaan maar ook dicht en apart sluiten. Allemaal elektrisch en met een ronde schuifdeur. De tweede keer dat ik een dergelijk toilet wilde gebruiken drukte ik op de knop en tot m'n lachlust klonk een stem:  "dit toilet is buiten gebruik", de deur ging niet meer dicht. Maar ik wilde ook een keer het toilet open maken en toen zat er niets vermoedend nog iemand op die ook niet wist dat je hem nog moest sluiten.
Het ziet er allemaal gelikt uit, met zo'n pot waarin de vuiligheid wordt weggezogen, maar die ouwe trouwe plees, gewoon met een draaisluiting aan de deur en een gat voor de vuiligheid op de rails waren een stuk bedrijfs zekerder. Het enige ongerief was dat ze vaak nogal stonken, maar dat mag geen verbazing wekken.

Geen opmerkingen: